تماس بگیرید

021-91070473


صفر تا صد انتخاب رشته 99 در 7 اصل اساسی

تاریخ انتشار: 1399-06-25 11:19:27
دسته‌بندی: تحصیلی

صفر تا صد انتخاب رشته 99 در 7اصل اساسی انتخاب رشته

آخرین مرحله کنکور سراسری ، این غولی که برای تو ساخته‌اند یعنی کنکور انتخاب رشته است.

مهم نیست در حال حاضر چه رتبه‌ای کسب کرده‌ای! و به هدفی که برای خودت تعیین کرده بودی رسیده‌ای یا نه؟!

بلکه تصمیم‌های توست که در حال حاضر آینده‌ات را می‌سازد زیرابه گفته امیرمومنان، حضرت علی (ع): مهم نیست برای تو چه اتفاقی می‌افتد، مهم این است که تو چه تصمیمی می‌گیری. پـــس پیشنهاد من به تو این است، با هر رتبه‌ای که کسب کرده‌ای باید انتخاب رشته کنی؛ زیرا می‌توانی شانس خودت را برای قبولی در رشته‌ای که دوست داری امتحان کنی.

من در این مقاله قصد دارم به  7 نکته اصلی که باید در انتخاب رشته اصولی به آن توجه کنید را به شما بگویم:

  1. شناخت کامل رشته‌ها

 

شاید این جملات را از بسیاری مشاوران شنیده باشید که در رابطه با رشته‌ها تحقیق کنید، اما اساساً اینکه تحقیق در باب رشته‌ها باید از چه منابعی باشد و چه پارامترهایی را باید در نظر بگیریم را، کسی به ما نمی‌گوید. چهار پارامتر در رابطه با شناخت هر رشته‌ را ما باید در نظر بگیریم:

1- فرصت‌های شغلی

2- جایگاه اجتماعی

3- امکان ادامه تحصیل در آن رشته

4- آینده‌ی رشته موردنظر؛ اما کسانی که ما می‌توانیم از آن‌ها به‌عنوان، منبع معتبر برای شناخت رشته موردنظر خود استفاده کنیم عبارت‌اند از: دانشجویان آن رشته، افراد فارغ‌التحصیل از آن رشته و مهم‌تر از همه شاغلین در آن رشته. پیشنهاد من این است که اگر می‌توانید با موفق‌های رشته موردنظر خود مشورت کنید.

  1. ویژگی‌های شخصیتی

بسیاری از داوطلبان بدون توجه به خصوصیات شخصیتی‌شان اقدام به انتخاب رشته‌هایی می‌کنند که بعد‌ها منجر به پشیمانی‌های آن‌ها می‌شود.  به‌عنوان ‌مثال شخصی که رشته پزشکی را انتخاب می‌کند باید فردی صبور و دلسوز باشد تا نتواند در آینده به موفقیت‌های زیادی برسد. یا به‌عنوان‌مثال کسی که رشته مهندسی نفت را انتخاب می‌کند باید تحمل گرما و سختی‌های کار را داشته باشد تا بتواند در مناطق نفت‌خیز دوام بیاورد.

  1. توانایی‌های علمی

نکته‌ای که اکثر افراد به آن توجه ندارند توانایی‌های علمی ما در رشته‌ای است که می‌خواهیم آن را انتخاب کنیم. به‌عنوان‌مثال شخصی که درصد پایینی در ریاضیات کسب کرده، می‌گوید من عاشق رشته مهندسی برق هستم و این نشان می‌دهد که ما هیچ توجهی به توانایی‌های خودمان نداریم زیرا پایه‌ی رشته مهندسی برق را ریاضیات و انتگرال تشکیل می‌دهد.

  1. شرایط دانشگاه‌ها

برخی از دانشگاه‌ها شرایط خاصی برای پذیرش دانشجو دارند. به‌عنوان‌مثال تعهد خدمت از شما می‌گیرند و یا شما باید بعد از فارغ‌التحصیلی کارمند آن سازمان شوید. از شما خواهش می‌کنم که به این موارد در دفترچه انتخاب رشته توجه کنید.

  1. امکان معیشت

این توصیه‌ را به شما می‌خواهم برادرانه بگویم که تمام جوانب انتخاب شهر محل تحصیل خود را در نظر بگیرید. شرایطی نظیر آب‌وهوا، شلوغی شهر، اسکان و غیره. شما قرار است حداقل 4 سال و بعضاً تا 7 سال در آن شهر زندگی کنید پس اصلاً موضوع شوخی‌برداری نیست.

من کسانی را می‌شناسم که در سال اول دانشجویی خود در شهری دیگر، بسیار خوشحال بودند چون در حال تست کردن تجربه جدیدی بودند اما بعد از ترم سوم دوری از خانواده، تنهایی، مسائل مالی آن‌ها را بسیار عذاب می‌داد و خودشان را بابت انتخابشان سرزنش می‌کردند. نمی‌خواهم شما را بدبین به ادامه تحصیل در شهر‌‌هایی غیر از محل سکونت خودتان کنم بلکه می‌خواهم دید شما را نسبت به آینده سکونتتان بازتر کنم.

  1. شانس قبولی

متأسفانه اولین سؤالی که داوطلبان در زمان انتخاب رشته می‌پرسند این است که با این رتبه کجا قبول می‌شوم؟! و ازنظر ما مشاوران این اشتباه‌ترین و حتی بهتر است بگوییم گمراه‌کننده‌ترین سؤالی است که شما می‌توانید از یک مشاور بپرسید؛ و اشتباه بزرگ‌تر این است که افراد این شانس‌های قبولی را در اولین انتخاب‌های خود قرار می‌دهند! در مقالات بعدی در این رابطه به‌تفصیل صحبت خواهم کرد.

  1. هیچ‌گاه از علاقه خود دست نکشید!

اگر می‌خواهید در 10 سال آینده به موفقیت‌هایی برسید که دیگران را به حیرت درآورد باید به دنبال علاقه خود بروید. هرچند علاقه، شرط کافی برای انتخاب رشته اصولی نیست اما بی‌شک شرط اولیه و لازم این ماجرا است. به این فکر کنید که صبح وقتی از خواب بیدار می‌شوید دوست دارید چه حسی داشته باشید؟ دوست دارید بگویید خدا را شکر می‌خواهم بروم سرِ کاری که عاشقش هستم و یا بگویید خدا به خیر کند صبح شده و دوباره همان کار تکراری!

رشته‌ای که می‌خواهید انتخاب کنید باید در شما شور، هیجان و امید ایجاد کند تا شما بتوانید در آن به موفقیت‌های مختلف دست پیدا کنید؛ و خلاقیت از خود بروز دهید.

لطفاً تمامی این پارامتر‌هایی که در این مقاله به شما عزیزان گفته شد را مدنظر قرار دهید و با تفکر، تحقیق و مشورت با سایرین، آینده‌ی بهتری را برای خودتان رقم بزنید.

نویسنده : حسین عقبایی - مشاور انتخاب رشته